Voor beginners of gevorderden?

Tijdens de zwangerschapsyoga lessen krijg je begeleiding in het beoefenen van Hatha Yoga met veel nadruk op de veiligheid van jezelf en de baby. Tijdens elke les doen we een serie ademhalingsoefeningen die geschikt zijn voor zwangere vrouwen, doen we aangepaste houdingen en is er aandacht voor ontspanning. Deze zijn geschikt voor zowel zwangere vrouwen die al eerder Yoga hebben gedaan als voor beginners.

Speciaal geselecteerde houdingen en oefeningen helpen je je spieren op een veilige manier actief te houden en je onderrug en bekkenbodem sterker te maken. Je gaat een selectie van yoga houdingen leren die helpen je heupen te openen als voorbereiding op de bevalling. Je gaat werken aan een betere doorbloeding, vochtafvoer (bijv. uit de benen) en aan een effectieve ademhaling om een korte adem en vermoeidheid te voorkomen (typische zwangerschapskwaaltjes). Deze ademhalingsoefeningen zullen je helpen om beter te ontspannen en om met stress om te gaan, voor en tijdens de bevalling. Als moeder van twee kinderen kan ik zeggen dat ook daarna, in de dagelijkse drukte van het gezinsleven, zal je hier vaak profijt van hebben.

Goed om te weten

Het is aan te raden om yoga te beoefenen met een lege maag. Indien noodzakelijk eet een licht tussendoortje (banaan of yoghurt) 1-1,5 uur voor de les. Zorg ervoor dat je door de dag genoeg drinkt maar het liefst niet tijdens de les. Een kleine slok water tijdens de les kan geen kwaad maar extreem veel drinken zal alle processen die we in je lichaam op gang brengen weer afremmen. Maak je niet druk om “yoga kleding”. Doe gewoon elastisch, ademend en comfortabel zittende kleding aan, zo dat je vrij kan bewegen. Neem wel een trui of een sjaal mee om warm te blijven tijdens de eindontspanning. Gebruik voor de les geen parfum en bij voorkeur geen zwaar gegeurde deo. Je kan je eigen mat naar de les brengen of een mat op locatie kosteloos lenen. Laat kostbare eigendommen thuis. Yoga in Utrecht is niet aansprakelijk in het geval van schade of diefstal.

Hoe kan ik meedoen aan de Zwangerschapsyoga?

De lessen vinden plaats op de locatie van Stabilityforyou.nl, aan de Kanaalstraat. Om mee te doen aan de Zwangerschapslessen neem je bijvoorbeeld een reeks 10, 15 of 20 lessen (of een losse les). Je mag instromen wanneer je wilt zolang er plek is. Reserveer op tijd je lessen en laat het op tijd weten als je niet kan komen.

Ga naar deze pagina om de les te reserveren.

Hoe door te gaan na de bevalling?

Het is afhankelijk van je bevalling en je lichaam wanneer je weer mag beginnen met yoga, sporten en bewegen. Overleg daarom met de verloskundige of arts wanneer je na de bevalling weer Hatha Yoga mag doen.

Locatie

Kanaalstraat 254, 3531CS Utrecht


Locatie in Utrecht :

Malakkastraat 6





KvK 66401771

BTW NL256729414B01